L-Carnitine

L-Carnitine

Carnitin er ikke en reel aminosyre, men på grund af en tæt strukturel lighed er klassificeres det normalt med aminosyrer, og er også kendt som vitamin BT.

L-Carnitin er syntetiseret fra de essentielle aminosyrer lysin og methionin, men også vitamin B1 (thiamin) og B6 (pyridoxin) skal der være nok til stede af. Dette er grunden til kosttilskud af carnitin kan være gavnlig i visse omstændigheder. Carnitin er et væsentligt element for metabolismen af fedt. L-carnitin hjælper med at transportere fedtsyrer ud i mitokondrier i celler, så de kan konvertere disse syrer til energi.

1. Behov for supplering af carnitin opstår først, når energibehovet for en hund øges, idet carnitin stimulerer omdannelsen af fedt til energi. Under konkurrence, hundeslæde, væddeløb eller enhver anden omstændighed med øget aktivitet, kan tilskud af carnitin i foderet være gavnligt. Dette er grunden til at Husse's høj-energi fodervarianter er suppleret med carnitin. Kombinationen af et højt fedtindhold i foderet sammen med carnitin, sikrer en optimal energiforsyning til aktive hunde med øget energibehov.

2. En anden indikator for supplering af carnitin kan være ønsket vægttab i tilfælde af overvægt. Hos overvægtige hunde stimuleres iltning af kroppens fedt ved tilskud af carnitin. Dette kan naturligvis kun opnås i kombination med en reduceret foderindtagelse, og med øget fysisk aktivitet, for derved at øge hundens energikrav.

3. Der er en meget høj koncentration af carnitin i hjertet, hvilket ikke er overraskende. Hjertet er afhængig af fedtsyrer, som bruges som brændstof til at pumpe blodet gennem hele kroppen. Mange undersøgelser har vist, at tilskud af L-carnitin kan hjælpe hjertet til at fungere mere effektivt i hunde, der er blevet diagnosticeret med en hjertesygdom.

5 vare(r)

pr. side

Tabel Liste

5000

Sensitive Light

Specielt sammensat lightfoder med kylling til mindre aktive hunde med sensitivt ...
559,00 kr
5000

Sensitive Optimal 12,5 kg

Specielt sammensat til aktive hunde med sensitivt fordøjelsessystem.
619,00 kr
Prima Plus

Prima Plus

Fedtreduceret fuldfoder med kylling til mindre aktive og ældre hunde. Prima Plus...
139,00 kr
STERILISED MINI

STERILISED MINI

Complete feed for sterilised dogs of smaller breeds
119,20 kr
5000

Optimal Light

Fuldfoder til hunde som har tendens til at tage på i vægt eller har brug for at ...
299,00 kr

5 vare(r)

pr. side

Tabel Liste

Scroll