Sundhedsfordele ved Yucca
Yucca schidigera-planten reducerer afføringens lugt ved at binde ammoniak og derved organisk fordampning. Denne naturlige plante har stærke antioxidant formål, og sikrer et sundt immunforsvar. De naturlige saponiner forbedrer tarmsundheden, mens polyphenoler sikrer sunde led.
Yucca schidigera planten indeholder flere forskellige biologisk aktive kemikalier inklusive steroide saponiner og polyphenoler som resveraltrol.
Mange af de medicinske virkninger fra Yucca tilskrives indholdet i saponinerne. Disse phytosterolestere har vist sig at binde kolesterol i galdesyren, og derved øges udskillelsen fra kroppen samt sænker blodtrykket. Yucca har også en anti-parasitær virkning. Ved binding til kolesterol i cellemembranernes protozer, som Giardia lamblia, skader saponinerne membranens celler og protoz-cellerne dør. Yucca saponiner har også vist sig at have anti-bakteriel virkning, og kan afhjælpe evt. tarmproblemer, ved at kontrollere overflod af bakterier.
Det tyder på, at den traditionelle brug af Yucca også kan bidrage til sunde led, idet polyphenolerne indeholder antioxidanter og derved forebygger vævskader fra frie radikaler (eller Reaktive ilt species (ROS)). De hæmmer også Nuklear Faktor kappa B (NFkB), som er et vigtigt kemisk regulerende immunsystem, mod betændelsestilstande. Antioxidanter fra resveraltrol polyphenolerne er almindelig kendt som bestanddele i rødvin, og har været velkendt som en markant bidrager til drikkens positive virkning på hjerte- kar- sundhed.
Slutteligt har Yucca ekstrakt evnen til at binde ammoniak, et giftigt kemisk biprodukt af kroppens normale metabolisme, såvel som mikroorganismers metabolisme, inklusive de mange bakterier og andre mikrober som findes i tarmen.